STOWARZYSZENIE TRÓJWIEJSKA

CIĄGNĄCY MikSer TRADYCYJNY – POTAŃCÓWKA TRÓJWIEJSKA

51051975_2244202045630811_7468602541790461952_n

Najlepiej wypieczone kawałki prosto z pieca opalanego drewnem – tj. tradycyjnie, choć z nagłośnieniem – 9 lutego obchodzimy Światowy Dzień Pizzy!


Menu:
– ober ciągły, ciągnący, czy ściągnięty – dylematy radomskie
– pizza pizzicato, chilli „zagraj na jednej strunie palcem Witosa!”
– od mazurka przez Mozarta do mozzarelli
– Margarita czy Marina? – nowsze tradycje i syzyfowe wybory
– salami ala do-re-mi – dodatki i dokładki

 
Jako że święto typowo polskie, zaprosiliśmy dla Was najlepszych kucharzy na południe od Bałtyku:
KAPELA NIWIŃSKICH i PAULA KINASZEWSKA
oraz Master chef skrzypiec: ADAM TARNOWSKI

 
Jak zawsze wirujemy po cienkim spodzie Paszczy Lwa. Bez obaw, nie pokruszy się pod przytupem.

 
Wypiek wart 10 zł od konsumenta – ta najtańsza pizza w mieście do spożycia tylko na miejscu. A na przystawkę suchar:
– Mówi się z keczupem, czy z keczapem?
– Się nie mówi! Się tańczy!

 

Rozszerzone Menu tradycyjnie na FB: Ciągnący MikSer Tradycyjny

ZNAJDŹ NAS!